Xyauyù Kentucky (2014)(Barleywine - Other)

(4.63)

Check in on Untappd
ABV:14%
IBU:15

XYAUYÙ FUMÈ – ANNATA 2013

ITALIANO – Rappresenta l’espressione più complessa della ricerca di Teo nella creazione delle sue birre da divano. Una birra ad alta fermentazione che ha subito un processo di macro ossidazione e dodici mesi di maturazione, in botti da whisky scozzese delle Islay, che le donano un naturale aroma torbato. Di colore bruno intenso con riflessi ramati, si presenta al bicchiere priva di schiuma e gasatura. XYAUYÙ FUMÈ, è ottima con il cioccolato e bevuta con calma a fine pasto.
ENGLISH – Xyauyù Fumè is the most complex expression of Teo’s approach to the creation of what he calls “couch beers”, to be enjoyed and savored slowly. It is a top-fermented beer which has undergone macro-oxidation and has been aged for twelve months in Islay Scottish whisky barrels, which give it a natural peaty flavor. It has a deep dark color with copper nuances; when poured, it has no head and no gas. XYAUYÙ FUMÈ, is excellent with chocolate and drink slowly after a meal.

(4.33)

Check in on Untappd
ABV:14%
IBU:15

XYAUYÙ FUMÈ – RISERVA 2011

ITALIANO – Rappresenta l’espressione più complessa della ricerca di Teo nella creazione delle sue birre da divano. Una birra ad alta fermentazione che ha subito un processo di macro ossidazione e dodici mesi di maturazione, in botti da whisky scozzese delle Islay, che le donano un naturale aroma torbato. Di colore bruno intenso con riflessi ramati, si presenta al bicchiere priva di schiuma e gasatura.
ENGLISH – Xyauyù Fumè is the most complex expression of Teo’s approach to the creation of what he calls “couch beers”, to be enjoyed and savored slowly. It is a top-fermented beer which has undergone macro-oxidation and has been aged for twelve months in Islay Scottish whisky barrels, which give it a natural peaty flavor. It has a deep dark color with copper nuances; when poured, it has no head and no gas.

(4.50)

Check in on Untappd
ABV:14%
IBU:15

XYAUYÙ BARREL – RISERVA 2013

ITALIANO – Nasce da un “pensiero perverso” di Teo e da anni di ricerca. Una birra ad alta fermentazione che ha subito un processo di macro ossidazione e una maturazione in botti di rovere che hanno ospitato grandi rum, che le donano profumi di datteri, caramello e un delicato ricordo di legno. Al bicchiere si presenta priva di gasatura e schiuma con note di colore bruno con riflessi ramati. XYAUYÙ BARREL, è ottima con il cioccolato e bevuta con calma a fine pasto.
ENGLISH – Xyauyù Barrel is the result of a “wicked idea” of Teo’s and years of research. It is a top-fermented beer which has gone through macrooxidation and has been aged in oak rum barrels to give it scents of dates, caramel and a delicate wooden note. When poured, it has no head and no gas; it has a dark color with copper nuances. XYAUYÙ BARREL, is excellent with chocolate and drink slowly after a meal.

(4.39)

Check in on Untappd
ABV:14%
IBU:15

XYAUYÙ BARREL – RISERVA 2010

ITALIANO – Nasce da un “pensiero perverso” di Teo e da anni di ricerca. Una birra ad alta fermentazione che ha subito un processo di macro ossidazione e una maturazione in botti di rovere che hanno ospitato grandi rum, che le donano profumi di datteri, caramello e un delicato ricordo di legno. Al bicchiere si presenta priva di gasatura e schiuma con note di colore bruno con riflessi ramati.
ENGLISH – Xyauyù Barrel is the result of a “wicked idea” of Teo’s and years of research. It is a top-fermented beer which has gone through macrooxidation and has been aged in oak rum barrels to give it scents of dates, caramel and a delicate wooden note. When poured, it has no head and no gas; it has a dark color with copper nuances.

(4.51)

Check in on Untappd
ABV:14%
IBU:15